Moeilijkheid: Makkelijk
Porties: 16
Omschrijving
Zelf ben ik dol op pannenkoeken, vooral als ze heerlijk fluffy zijn! De American pancakes staan daar natuurlijk bekend om. Ik zou deze elke dag wel kunnen eten. Het liefst met een flinke klodder Griekse Yoghurt en zoet vers fruit, zoals blauwe bessen of aardbeien. Mmmm! Heb je nog zuurdesemrestant over? Dan kun je met dit makkelijke recept lekkere luchtige American pancakes bakken.
Serveer ze met poedersuiker, honing, maple syrup, granola, banaan, appel, een klontje roomboter of iets anders dat jij lekker vindt. Smullen wordt het sowieso!
Stappen
- 1Meng in een in een aparte kom de tarwebloem, kaneel en bakpoeder. Zet apart.
- 2Mix in een andere (beslag)kom de melk met ei, starterrestant en vanille-extract.
- 3Voeg nu alle droge ingrediënten toe aan de beslagkom en mix het beslag tot een gladde massa.
- 4Doe een beetje boter in een pan en laat dit goed warm worden.
- 5Schep met een soeplepel of sauslepel beslag in de pan.
- 6Zodra je meerdere bubbeltjes ziet aan de bovenkant van je American pancake én het pannenkoekje niet meer plakt aan de bodem, kun je 'm omdraaien.
- 7Bak de American pancakes aan elke kant totdat ze mooi bruin en gaar zijn.
Extra tips
- Ik gebruik vaak magere melk (dit scheelt calorieën), maar hafvolle- of volle melk kan ook.
- Je kunt dit recept ook met karnemelk maken voor een extra frisse smaak.
Bewaren
De fluffy American pancakes kun je in de koelkast 2 dagen bewaren.
Gerelateerde recepten
Vond je dit een leuk recept? Steun mijn werk! 👩🍳
Vond je dit recept interessant? Ik deel met liefde mijn kennis en tips over zuurdesem(brood). Wil je mij steunen? Met een kopje koffie of een zak bloem help je mij om nog meer waardevolle content te maken. Dankjewel! 💛