Moeilijkheid: Makkelijk
Porties: 24
Omschrijving
Hier in huis zijn we dol op koekjes. Koffie zonder een koekje, dat maak je hier in huis eigenlijk bijna niet mee. Vandaag deel ik mijn recept voor heerlijke honingkoekjes met starterrestant (= discard). Na een paar (lees: 3) pogingen en heel veel proeven zijn ze nu echt perfect. De koekjes zijn heerlijk bros aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. Het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, weet ik uit ervaring!
Stappen
- 1Verwarm de oven voor op 175 graden
- 2Meng in een aparte kom de droge ingrediënten (tarwebloem, baking soda, zout) en zet apart
- 3Mix in een mengkom de roomboter met de donkere basterdsuiker
- 4Voeg daarbij vanille-extract en honing en mix goed door
- 5Voeg vervolgens ei en starterrestant toe en mix goed door
- 6Voeg de droge ingrediënten schep voor schep toe
- 7Mix als laatste de chocodrops erdoor
- 8Rol het koekjesdeeg in vershoudfolie en laat dit minimaal 1 uur (langer mag altijd) koelen in de koelkast
- 9Haal het koekjesdeeg uit de koelkast, rol het koekjesdeeg uit tot 1 cm dikte en druk er koekjes uit
- 10Leg de koekjes op een bakplaat met pakpapier en bak de koekjes in 10 - 12 minuten af op 175 graden
- 11Laat de koekjes afkoelen op een rooster - als je kunt wachten tenminste....
Bewaren
Bewaar de lekkere havermoutkoekjes in een luchtdichte trommel. Dan blijven ze 3-5 dagen goed. Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze 3 maanden goed.
Dit bericht op Instagram bekijken
Gerelateerde recepten
Vond je dit een leuk recept? Steun mijn werk! 👩🍳
Vond je dit recept interessant? Ik deel met liefde mijn kennis en tips over zuurdesem(brood). Wil je mij steunen? Met een kopje koffie of een zak bloem help je mij om nog meer waardevolle content te maken. Dankjewel! 💛