Moeilijkheid: Makkelijk
Porties: 1
Omschrijving
We kunnen bananenbrood niet meer wegdenken. Het is een heerlijk tussendoortje, maar eigenlijk ook een echte traktatie. Daarom heb ik een recept gemaakt waarin je een deel van je zuurdesemrestant kunt verwerken. En hoe! Dit bananenbrood combineert het heerlijke zoete van de overrijpe bananen en dadels met een smeuïge zuurdesemstructuur. Het krokante randje maakt het voor mij helemaal af. Als je een hapt neemt, dan denk je 'is dit nou brood, of is dit nou cake?'.
Een ding is zeker: hij is hemels lekker en gemakkelijk te maken. Ik daag je uit om te wachten tot 'ie is afgekoeld, hihi! Uit eigen ervaring weet ik dat dit bananenbrood met zuurdesemrestant het allerlekkerst is al hij nog een beetje warm is. Dus hou je zeker niet in!
Stappen
- 1Verwarm de oven voor op 185 graden
- 2Mix de bananen tot een glad papje en hak de dadels in kleine stukjes
- 3Voeg de natte ingrediënten (eieren, zuurdesemrestant, appelmoes en vanille-extract) toe aan de bananen en mix goed door elkaar
- 4Meng in een aparte kom de droge ingrediënten: tarwebloem, havermout, bakpoeder en kaneel
- 5Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix door elkaar tot een glad beslag
- 6Voeg als laatste de stukjes dadel toe
- 7Doe het beslag in een cakevorm en bak +/- 60 minuten op 185 graden
Extra tips bananenbrood met zuurdesemrestant
- Heb je geen dadels in huis? Geen probleem! Rozijnen zijn een perfecte vervanger.
- Geen tarwebloem? Je kunt ook patentbloem gebruiken.
- Als een satéprikker er grotendeels schoon uitkomt, is ‘ie goed! Helemaal schoon betekent dat je ‘m te lang hebt gebakken.
- Invriezen: snij het bananenbrood in plakjes en vries het in. Ideaal om snel mee te nemen als ontbijt of snack!
- Ook lekker met stukjes noten, zaden of chocolade.
Bewaren
Luchtdicht max 2 dagen op het aanrecht, max 5 dagen in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer.
Dit bericht op Instagram bekijken
Gerelateerde recepten
Vond je dit een leuk recept? Steun mijn werk! 👩🍳
Vond je dit recept interessant? Ik deel met liefde mijn kennis en tips over zuurdesem(brood). Wil je mij steunen? Met een kopje koffie of een zak bloem help je mij om nog meer waardevolle content te maken. Dankjewel! 💛