Alles over zuurdesem

Als je net begint met zuurdesem dan kan het allemaal best overweldigend zijn. Althans, ik vond dat wel toen ik begon. En overal lees je ook andere informatie. Maar wees gerust: het komt goed! Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde bakker, hier schrijf ik artikelen die voor ieder wat wils hebben. Van handige tips tot inspirerende verhalen. Veel leesplezier!

  • gietijzeren pan zuurdesembrood

    Heb je een dure gietijzeren pan nodig om zuurdesembrood te bakken? Het antwoord is nee! Of je nu een budgetpan of een duurdere pan hebt, met de juiste techniek kun je altijd een heerlijk zuurdesembrood bakken. Ontdek hoe je het meeste uit je gietijzeren pan haalt, ongeacht het merk.

    Lees verder

  • Broodruim lezen: wat het kruim van je zuurdesembrood je vertelt

    Broodkruim lezen: wat het kruim van je zuurdesembrood je vertelt

    Broodkruim lezen is een kunst die elke zuurdesembakker kan leren. Ontdek wat het kruim van je zuurdesembrood je vertelt over je bakproces en hoe je dit kunt gebruiken om je bakskills te verbeteren. Van luchtige gaten tot compact kruim: elke textuur heeft zijn betekenis.

  • Waar zet je je zuurdesemstarter neer? Tips voor de perfecte plek

    Waar zet je je zuurdesemstarter neer? Tips voor de perfecte plek

    Waar zet je je zuurdesemstarter neer, zodat hij het beste gedijt? Een lastige vraag! Maar, geen zorgen zorgen, ik help je op weg!

  • Zo maak je je starter actief als het koud is in huis

    Zo maak je je starter actief als het koud is in huis

    Ontdek hoe je je zuurdesemstarter actief kunt krijgen, zelfs wanneer de temperatuur in huis daalt. Met een paar slimme technieken kun je ervoor zorgen dat je starter blijft groeien, zelfs tijdens de koudere maanden.

  • zuurdesempizza van de BBQ

    Zuurdesempizza van de BBQ

    Wil je eens iets anders proberen dan de traditionele ovenpizza? Maak zelf een heerlijke zuurdesempizza op de BBQ! Ontdek ons eenvoudige recept en handige tips voor een knapperige, luchtige korst en smaakvolle topping.

  • sliertjes in starter van zuurdesem

    Wat zijn die sliertjes in je starter?

    De sliertjes in je zuurdesemstarter zijn niets anders dan gluten: een spinnenwebstructuur die lucht vasthoudt en zorgt voor een luchtig broodkruim. Dit is een goed teken dat jouw starter gezond is en hard aan het werk. Leer wat deze sliertjes zeggen over je starter en hoe ze bijdragen aan jouw zuurdesemavontuur.

  • zuurdesembrood in pan net uit de oven

    Hoe lang kun je zuurdesembrood bewaren? Ik vertel het je!

    Zelfgebakken zuurdesembrood blijft verrassend lang goed dankzij het fermentatieproces en een hoog hydratatiepercentage. Leer hoe je jouw zuurdesembrood zo lang mogelijk vers houdt en wat je kunt doen als het wat droog is.

  • Wanneer is het deeg goed gemixt?

    Waarom Stretch & Folds bij zuurdesembrood?

    De stretch & fold techniek is zoveel meer dan een leuke handbeweging om je deeg sterker te maken. Het is echt een belangrijk onderdeel van zuurdesembrood bakken!

  • redenen om zuurdesembrood te gaan bakken

    5 redenen om zelf zuurdesembrood te bakken (en waarom je het nooit meer zal willen laten)

    5 redenen om zelf zuurdesembrood te bakken (en waarom je het nooit meer zal willen laten). In deze blog geef ik je alle redenen!

  • Zuurdesemdeeg hechten

    Geen paniek als je deegje blijft plakken aan het rijsmandje!

    HELP! Het deegje blijft plakken aan je rijsmandje. Geen paniek! Geloof me, het is echt niet het einde van de wereld. We gaan dit fixen!