Alles over zuurdesem
Als je net begint met zuurdesem dan kan het allemaal best overweldigend zijn. Althans, ik vond dat wel toen ik begon. En overal lees je ook andere informatie. Maar wees gerust: het komt goed! Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde bakker, hier schrijf ik artikelen die voor ieder wat wils hebben. Van handige tips tot inspirerende verhalen. Veel leesplezier!
Waarom zit er zout in zuurdesembrood, wat is de functie naast smaak?
Iedereen weet dat je water, meel en een actieve zuurdesemstarter nodig hebt. Maar dan is er nog dat vierde ingrediënt: zout!
Zuurdesembrood gezond? Jazeker! Dit is waarom.
Naast dat zuurdesembrood heel lekker is, is zuurdesembrood ook heel gezond. Ik vertel je welke gezondheidsvoordelen zuurdesembrood heeft!
Zuurdesembrood invriezen, zo doe je dat! (+ tips)
Je kunt zuurdesembrood prima invriezen. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat deel ik hier. Plus: ik geef je ook een hoop handige tips!
De vliesjestest, zo doe je ‘m!
Een 'vliesje trekken' van je deeg is een manier om te checken of je deegje goed gekneed of gemixt is. Ik leg je uit én laat je zien hoe je die correct uitvoert.
Zo voed je een starter
Het vervolg op je eigen starter maken! Om je starter sterker te maken, ga je je starter elke dag voeren. Het is net een tamagotchi voor volwassen, hihi! Ik voed mijn starter ‘Lola’ het liefst net voordat ik naar bed ga. Een vast tijdstip heeft de voorkeur, maar het komt echt niet op een uur (of 2 of 3) hoor in deze fase. Als je jouw starter maar elke dag eten geeft.
Zo maak je een starter voor heerlijk zuurdesembrood
Stap voor stap je eigen zuurdesemstarter maken. In januari 2024 begon ik met het maken van mijn eerste zuurdesemstarter. Moeilijk is het niet, want je hebt maar 5 dingen nodig.